Op 16 maart 2017 vindt de jaarlijkse UserCon van de NLVMUG weer plaats. Dit is het grote evenement van de Nederlandse VMware User Group, en staat als vanouds barstensvol goede sessies, keynotes, workshops en een beursvloer. Samen met Dennis en Arjan ben ik hard aan het sleutelen aan de agenda.

Keynotes

De technische keynote wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Frank Denneman en gaat praten over ‘VMware vCloud on AWS’:

VMware vSphere is het de facto platform voor moderne datacenters. Daarnaast maken IT-organisaties frequenter gebruik van public cloud zoals Amazon Web Services (AWS). In toenemende mate wordt er door deze klanten gezocht naar een oplossing die het makkelijker maakt om beide omgevingen te gebruiken en te beheren.
VMware Cloud on AWS (VMC) is een gezamenlijk ontworpen oplossing door VMware en AWS die private cloud met public cloud verenigt. VMC maakt gebruik van VMware Cloud Foundation, dat VMware vSphere, NSX en VSAN-technologie integreert. Gecombineerd met de elastische eigenschappen van AWS levert dit een unieke oplossing die in enkele minuten in elk AWS-datacenter waar ter wereld geconfigureerd en beschikbaar gemaakt kan worden.
In deze keynote geeft Frank Denneman een preview van de functionaliteit van VMC en zal hij laten zien hoe resource management uitdagingen, door de introductie van nieuwe technologieën zoals Elastic DRS en Auto-Remedation HA, tot het verleden behoren.

De middagkeynote houden we nog heel eventjes geheim, maar iets met privacy en de correspondent. Dikke hint. Houd de agenda in de gaten!

Deze UserCon is niet alleen de grootste in bezoekersaantallen, maar heeft ook de meeste VCDX’en aanwezig en zo onwijs veel sprekers, dat je moeite zal hebben je agenda te plannen. Vijf-en-zestig sessies. 65! 65!

Kortom: alleen Frank is al rede genoeg om de NLVMUG te bezoeken, maar met zo’n bomvolle agenda is het hoe dan ook de moeite waard.

Breakoutsessies

Met drie grote zalen voor de break-out sessies wordt het een drukke dag. We doen het dit jaar ietsje anders, met alleen VMware- en Community-sprekers in de grote zalen. Zo hebben we voldoende ruimte voor alle headliners.

Wat dacht je van VMUG-oldtimer Bouke Groenescheij, die gaat vertellen over dashboards met Dashing & Smashing? Of Duco, die vertelt over zijn eerste stappen als zelfstandige in het virtualisatiewereldje? Of wat dacht je van Michael Wilmsen die een VCDX-style home lab aan je presenteert? Natuurlijk ontbreekt Duncan ook niet en vertelt hij over vSAN.

Lightning Talks

De sponsoren zetten we , samen met andere Lightning Talks, in de kleinere Dexter zalen. Hier duren de sessies maar 20 minuten. Erg fijn voor de diversiteit van de agenda, maar vooral tof voor nieuwe sprekers: het is een iets laagdrempeliger manier om voor het eerst op een podium te staan.

Wouter en Hans vertellen je bijvoorbeeld over hun 3 favoriete Flings voor VDI, Robin van Altena vertelt je over vRealize Network Insight en ik vertel je over Infra-as-Code in een VMware-omgeving.

Workshops en groepsdiscussies

Tenslotte zijn er ook een aantal workshops, demo’s en groepsdiscussies. Zo hebben we 5(!) Nederlandse VCDX’en die een Group Discussion organiseren over de certificering en doet Sjors Robroek een demo over de distributed firewall in NSX-v.

En veel meer!

De dag biedt nog zoveel meer: grote beursvloer met alle grote namen in het VMware ecosysteem om eens lekker bij te kletsen, een fijne afsluitende borrel met entertainment, bitterballen en verloting van allerhande gadgets, goede lunch, en ga maar door.

Aanmelden

Ik snap dat je ook graag bij de grootste VMUG Usercon wereldwijd wilt zijn. Inschrijven doe je maar beter snel hier.