This post is for all Dutchies out there:

Op 7 december vind het Dutch VMUG Event weer plaats in Nieuwegein! Tijdens het evenement, dat als thema ‘the next step’ heeft gekregen, hoor je alles over de stappen die VMware heeft gezet met betrekking tot de vCloud suite, de Horizon suite en nog veel meer. Natuurlijk is er ook aandacht voor de aanstaande wijzigingen binnen de Dutch VMUG.

Tijdens de dag zullen een aantal zaken anders zijn dan je gewend bent:

 • Nu nog meer workshops! Cisco, EMC, XTG en Veeam verzorgen een recordaantal workshop over uiteenlopende onderwerpen.
 • Nieuw: groepsdiscussies. In navolging van het succesvolle concept bij VMworld worden de groepsdiscussies ook bij het Dutch VMUG Event georganiseerd. Onder leiding van Jan Willem Lammers van VMware wordt een discussie gevoerd over het virtualiseren van Oracle op VMware. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn supportability, licensering en performance.
 • Nu nog meer community-driven sessies! De Dutch VMUG leden zullen zelf veel sessies verzorgen:
  • Distributed Storage: Een blik in de toekomst door Erik Zandboer (VMUG/vmdamentals.com)
  • Mythbusters goes virtual door Eric Sloof (VMUG/NTpro.NL) en Mattias Sundling (VMUG/Dell-Quest)
  • vSphere Hoe is uw Disaster Discovery geregeld? door Viktor van den Berg (VMUG/PQR)
  • vCloud Networking in de praktijk door Gabrie van Zanten (VMUG/gabesvirtualworld.com/OpenLine)
  • An insiders guide to virtualisation: Project Virtualisation door Ruben Spruijt (PQR), Jeroen v.d. Kamp (Login)
  • Performance en capaciteit rapporteren met Power CLI door Luc Dekens (VMUG/Eurocontrol)
 • De zeer populaire sessie uit de VMUG Meetings op 18 september en 23 oktober over netwerkvirtualisatie (over Nicira, VXLAN en STT) van Kamau Wanghuhu (VMware) wordt herhaald tijdens het Dutch VMUG Event.
 • Tenslotte: samen met Arjan Timmerman verzorg ik een sessie over de drastische veranderingen op het gebied van VMware certificeringen. Zo geven we een helder overzicht van de verschillende tracks waarin je je kan certificeren en wat deze paden nu precies betekenen, bespreken we aan welke vereisten je moet voldoen om de examens te doen en bespreken we kort wat er zoal nodig is om VCDX te worden. Kortom: een interessante sessie voor ieder die geinteresseerd is in het zetten van the next step met certificeringen. Get Certified!
Een evenement om niet te missen dus! Schrijf je hier in, zodat ook jij er op 7 december bij kan zijn!

Tot 7 december op het VMUG Event 2012!