Zoals Arne, Bouke en Viktor, Ivo, Eric, Arnim, Duncan en Gerben al besproken hebben vindt op 11 december 2009 het jaarlijkse Dutch VMUG Event 2009 plaats! Dit jaar is het extra feest, want het evenement wordt voor de vijfde keer georganiseerd!

Het evenement staat dit jaar uiteraard in het teken van de release van vele versie 4 producten, allen onder de vSphere vlag. Zo gaat Eric Sloof een sessie verzorgen over het beheren van een vSphere 4 omgeving met behulp van de Virtualization EcoShell en Luc over PowerCLI, Verron over de integratie van NetApp systemen met de vStorage API, Viktor over de vNetwork Distributed vSwitches, ikzelf over vCenter Lab Manager 4, Willem over Citrix XenApp op vSphere en tenslotte Gabrie over de best practices bij het ontwerpen van een vSphere omgeving.

De volledige agenda is hier te bekijken, en de diverse sprekers hier. Naast deze parallelle sessies is er dit jaar ook ruimte voor een workshop over vCenter Hearbeat. Check ook de sponsors, die ook op de beursvloer aanwezig zullen zijn. Voor de locatie en andere praktische informatie ga je hierheen.

Zoals gezegd, ik zal zelf ook een sessie verzorgen. Ik ga jullie wegwijs maken in de wereld van VMware vCenter Lab Manager 4. Lab Manager biedt de gebruiker de mogelijkheid om de interne test- en ontwikkelomgeving te automatiseren.

Net zoals de laatste paar jaar is er ruimte voor rond de 600 deelnemers. Zoals een concert van Foreigner is dit congres meestal snel helemaal volgeboekt. Schrijf je dus snel in op de site van de VMUG: http://www.vmug.nl/modules.php?name=Inschrijven